Over ons

Het Ontstaan van Voetgolf in Nederland

Voetgolf, een innovatieve combinatie van voetbal en golf, heeft in de afgelopen jaren een opmerkelijke opkomst doorgemaakt in Nederland. In dit artikel delen we het persoonlijke verhaal van Adam van Rijckevorsel, een gedreven ondernemer die een sleutelrol speelde in de opkomst van voetgolf. We verkennen zijn reis van betrokkenheid bij de vroege dagen van voetgolf tot zijn ambitie om de grootste aanbieder van deze spannende sport in Nederland te worden.

Een Visie Ontstaat:

In de vroege dagen van voetgolf, rond 2008, kwamen Sam van Bracht en Charlie van den Ouweland op het idee om voetbal en golf te combineren. Het was een briljante visie die meteen mijn interesse wekte. Adam van Rijckevorsel raakte betrokken bij het project en begon Sam te helpen bij het realiseren van zijn droom.

Eerste Stappen in Breda en Tilburg:

Sam en Charlie openden de allereerste voetgolfbanen in Breda en Tilburg. Het waren spannende tijden, maar we werden geconfronteerd met talloze uitdagingen. Van het vinden van geschikte locaties tot het aantrekken van spelers, elke stap was een nieuwe hindernis om te overwinnen. Toch was onze vastberadenheid onwankelbaar.

Een Nieuw Hoofdstuk, mijn overname:

Na enkele jaren van samenwerking nam Adam Footgolfclub.nl de touwtjes in handen en nam Adam het voetgolfavontuur over van Sam van Bracht. Met een duidelijke visie voor ogen begon Footgolfclub te werken aan de groei en uitbreiding van voetgolf. Mijn doel was duidelijk: Footgolfclub wilde van voetgolf de grootste aanbieder in Nederland maken.

Van Provincie tot Provincie:

Het team van Footgolfclub werkt hard om voetgolf te introduceren in verschillende provincies en steden in Nederland. Zeeland, Brabant, Limburg, Flevoland en Gelderland werden al snel veroverd door de voetgolfkoorts. We breidden onze activiteiten uit en onlangs hebben we onze aanwezigheid uitgebreid naar Utrecht. Elke nieuwe locatie bracht nieuwe uitdagingen, maar ook nieuwe kansen.

Samenwerking en Groei:

Samenwerking met de juiste organisaties was essentieel voor onze groei. We werkten nauw samen met partners om voetgolf te promoten en te ontwikkelen als een geweldige sportieve activiteit. Door evenementen en samenwerkingen aan te gaan, vergrootten we onze bekendheid en aantrekkingskracht bij spelers van alle leeftijden en achtergronden.

Voetgolf: Een Unieke Beleving:

Voetgolf is niet zomaar een sport. Het is een unieke beleving waarbij spelers hun voeten gebruiken in plaats van clubs om de bal met precisie in het doel te schoppen. Het is een combinatie van behendigheid, precisie en teamwork die zowel voetballiefhebbers als golfliefhebbers aanspreekt. Met voetgolf brengen we mensen samen, of het nu gaat om bedrijfsuitjes, teambuildingevenementen of verjaardagsfeestjes.

Een Toekomst vol Mogelijkheden:

De toekomst van voetgolf ziet er veelbelovend uit. Met de groeiende populariteit en onze inzet om de sport naar nieuwe hoogten te brengen, streven we ernaar voetgolf te vestigen als een van de top 10 sporten in Nederland. We blijven samenwerken, innoveren en uitbreiden om voetgolf nog toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor een breed publiek.

Conclusie:

Mijn persoonlijke reis met voetgolf is een bewijs van de groei en het succes van deze opwindende sport in Nederland. Met een visie, doorzettingsvermogen en samenwerking hebben we voetgolf vanuit de oorspronkelijke locaties in Breda en Tilburg uitgebreid naar verschillende provincies en steden. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en kijk uit naar de toekomst, waar voetgolf een niet te missen sport in Nederland zal zijn.

× Hulp nodig?