Wat is footgolf

Footgolfclub speelt alleen op officiële golfbanen

Niet in weilanden, grasvelden of op aangemaakte banen maar op officiële golfbanen. Een gegarandeerde uitdaging, beleving en golfambiance!

Footgolf is altijd onder begeleiding van een instructeur

Altijd een speluitleg vooraf en onder begeleiding van ervaren Footgolfspelers.

Speel Footgolf in een officiële outfit

Ook met je team, vrienden, collega’s of vrijgezellendag geheel in footgolf-outfit de baan op is mogelijk!

Wat is Footgolf?

Footgolf is een sport die elementen van voetbal en golf combineert. Spelers schieten een voetbal naar een reeks holes op een golfbaan, waarbij ze proberen de bal in zo min mogelijk slagen in het doel te krijgen. Het is toegankelijk voor alle leeftijden en vereist geen speciale uitrusting. Naast inzicht, precisie en traptechniek moeten spelers ook rekening houden met bunkers, waterhindernissen en wind in het heuvelachtige landschap.

Waar speel je footgolf?

Footgolf is pas footgolf wanneer het op een officiele golfbaan gespeeld wordt. Er komen nog wel eens aanbieders voorbij die footgolf aanbieden op een gewoon grasveld of een andere locatie. En dat is jammer want dan valt een groot gedeelte van de beleving en de uitdaging weg. Footgolf is niet te vergelijken met boerengolf op een weiland of een aangemaakte groenstrook/grasveld. Wij staan voor kwaliteit en beleving waardoor de meeste Footgolfers zo enthousiast zijn dat ze terugkomen om hun persoonlijk baanrecord te verbeteren!

Wat zijn de spelregels van footgolf?

De spelregels van footgolf lijken op de regels van golf, maar in plaats van een golfbal wordt een voetbal gebruikt. Spelers trappen de bal vanaf de afslag naar een reeks holes met als doel de bal in zo min mogelijk schoten in het doel te krijgen. Er zijn specifieke regels met betrekking tot afstandsmarkeringen, hindernissen en het gebruik van voeten in plaats van golfclubs. Het aantal schoten dat een speler nodig heeft om de bal in het doel te krijgen, wordt genoteerd op een scorekaart. De speler met de laagste score aan het einde van het spel wint.

Hoe win je volgens de footgolf regels?

Het ultieme doel bij Footgolf is natuurlijk de hole-in-one! Je scores worden bijgehouden door een zogenaamde marker. Degene die de voetgolfbaan aflegt in het minst aantal schoten mag zichzelf Footgolf-winnaar noemen en de beker in ontvangst nemen!

Is footgolf een officiële sport?

Voetgolf is geen onderdeel van de KNVB maar is sinds 10 jaar wel een officiële sport in Nederland. Tijdens het eerste NK Footgolf in 2009 werd duidelijk dat deze sport meer eist dan alleen de juiste traptechniek. Vele oud-internationals, zoals Roy Makaay en Ruud van Nistelrooy, hebben deelgenomen aan dit jaarlijkse kampioenschap. En voetbalgrootheden als Theo Janssen en Kenneth Perez zijn Nederlands Kampioen Footgolf geweest.

Footgolf-instructeur Sam van Bracht is o.a. Nederlands Kampioen Footgolf en staat tevens in de Top-15 op de Footgolf Wereldranking!

Loop jij al warm voor een footgolf uitje?

Ben jij door de informatie over footgolf helemaal enthousiast geworden en sta je te trappelen om een potje te gaan voetgolfen? Schrijf je dan samen met je vrienden in voor een van onze footgolf arrangementen!